Gastenboek Ex-Schrijvers en LDA personeel

Welkom op ons gastenboek

Via dit gastenboek kunt u informatie met elkaar uitwisselen, vragen aan elkaar stellen of met elkaar discussiëren. Zeker ten overvloede roepen we u op om het wel netjes te houden. Uw berichten worden gemodereerd, het kan dus zijn dat uw bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben. We houden ons het recht voor om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht. Uw E-mail adres wordt niet gepubliceerd. Om veiligheidsredenen slaan we uw ipadres op. 

Schrijf een nieuw bericht...

 

 

 

 

 

Waarschuwing: dit formulier kan alleen gebruikt worden als JavaScript ingeschakeld is in de browser.

 

 
Uw ipadres is 100.26.179.251
45 berichten.

Arie Schalekamp
Arie Schalekamp

uit Leeuwarden

heeft geschreven op 19 april 2021 om 18:51:
Hoi Gert, ik heb in die bunker gewerkt vanaf medio 1966 tot begin maart 1968. Ging daarna naar MOKHilversum. Vóór jullie waren er inderdaad 3 andere dienstplichtige schrijvers. 'Kapper' was een standaard straf. Van de Horst komt me nog vaag bekend voor, Ten Doeschate zegt me niks.

Gert Hulstein
Gert Hulstein

uit Duiven

heeft geschreven op 17 april 2021 om 18:40:
Arie, je was in 1967 al in de bunker toen ik er kwam. Het was inderdaad leuk daar. Ik ben toen met vervroegd verlof gegaan. In de vrije omgeving bij de Marine ineens weer de hele dag binnen in de drukkerij. Was wel even wennen. Herinner jij sergeant van de Horst van het corps mariniers nog? Zoals al eerder aangaf kon ik goed met hem opschieten. Vrijdag als we naar huis mochten eerst nog even aantreden op het plein. Had je te lange haren volgens hemden was het KAPPER en waarom hebben we onze schoenen niet gepoetst?
Je had 2 groepen de eerste was Rotterdam en de 2e Amsterdam. Richting Rotterdam mochten eerder vertrekken dan Amsterdam.
Ik moest bij Amsterdam staan maar ging altijd bij Rotterdam staan dan was je eerder weg.
Kwam van de Horst achter me staan en zei sinds wanneer ligt Bennekom richting Rotterdam.
Ik mocht altijd blijven staan. Wat een echte Marinier was die man. We hebben toch ook nog ten Doeschate gehad in die bunker.
Leuk om al die verhalen weer te lezen.

Hans Poorthuis
Hans Poorthuis


heeft geschreven op 31 maart 2021 om 07:26:
@Alex Kesselaar
Ik heb je oproep aan Klaas Griepsma doorgestuurd

Alex Kesselaar
Alex Kesselaar

uit Culemborg

heeft geschreven op 14 maart 2021 om 20:46:
Zou graag in contact komen met Klaas Griepsma. Ben telefonisch bereikbaar via 06-23755340

Arie Schalekamp
Arie Schalekamp

uit Leeuwarden

heeft geschreven op 12 maart 2021 om 23:32:
Joop Rondel. Als piepjong korporaaltje (22/23 jr.) heb ik van 1-9-1968 tot 1-9-1969 gediend op Erfprins.

joop rondel
joop rondel

uit den bosch

heeft geschreven op 11 maart 2021 om 11:40:
hallo Arie, ken je nog van denk ik de ZEPROV of Erfprins. groeten

Arie Schalekamp
Arie Schalekamp

uit Leeuwarden

heeft geschreven op 10 maart 2021 om 14:04:
Ad van Schaik. Leuke verrassing dat ook jij naar mij op zoek bent. Wij waren goed bevriend op CZM/H.Hendrik en de Karel Doorman. Ik heb goede herinneringen aan jou.

Klaas Griepsma
Klaas Griepsma

uit Heiloo

heeft geschreven op 4 maart 2021 om 10:14:
Graag aanbevolen het door mij gekochte boek van Joes Wanders. ‘Geen zee te hoog’ het is een fullcolour hardcover van 312 pagina’s, formaat 28 x 23 cm, prijs: 32,95 euro. Voor oude makkers rekent de Joes (zelf oud-marineman) 25,- euro, exclusief verzendkosten. Het boek is per mail te bestellen via: joeswanders@gmail.com. Een aanrader vind ik. Zoveel herkenbaars. Ik heb boek verslonden. vr.gr. Klaas Griepsma

Ad van Schaik
Ad van Schaik

uit Apeldoorn

heeft geschreven op 27 februari 2021 om 21:41:
Zit te googlen en kom de naam Arie Schalekamp tegen. Ben jij degene die in de jaren 60 op CZM/Hertog Hendrik en later op de Karel Doorman werd gestationeerd en woonde je destijds in Leeuwarden?

Arie Schalekamp
Arie Schalekamp


heeft geschreven op 1 februari 2021 om 23:21:
Gert Hulstein, leuk dat je reageert. De 3 namen die jij noemt had ik niet meer paraat. De bedoelde foto is gemaakt door Piet Franssen (1967?). Het was een leuk clubje van 7 mannen daar in die bunker, waar de nationale mobilisatieadministratie werd bijgehouden. De bunker was op Erfprins, maar eigenlijk viel het onder de verantwoordelijkheid van de CZMNed. De sergeant en de korporaal hebben ons trouwens nooit het idee gegeven dat ze boven ons stonden, dat ze meer waren dan wij. Sympathieke kerels.

Gert Hulstein
Gert Hulstein

uit Duiven

heeft geschreven op 19 januari 2021 om 16:35:
Zat even oude foto’s te kijken van mijn tijd bij de Marine. Op een van de foto’s stond Arie Schalekamp. Ben gaan googllen en kwam op deze site terecht. Nu zag ik daar een afbeelding waar ik ook op staat, samen met nog 2 andere dienstplichtigen. Zonder naam. Hierbij geef ik de namen. Naast Arie ben ik Gert Hulstein (Bennekom) naast mij Hennie Müllers (Maastricht) en rechts Rinus Roos (Amsterdam).
Het was een leuke tijd daar in die bunker.
We zijn nog een keer bij de Korporaal op visite geweest toen hij jarig was. Hebben toen veel gedronken en lekker gegeten. Sgt. Schmidt moest ik vaak ophalen bij de officiersmess als hij teveel had gedronken. Alle die op Erfprins zaten waren een beetje bang voor ons want ze dachten dat wij de overplaatsingen regelde. Op het voetbalveld voor de bunker heb ik menig partijtje gespeeld.
De eerste keer toen ik net op Erfprins zat, moesten we tegen de mariniers.Sgt, Smidt zat ook in dat team en toen ik hem met bal en al over de zijlijn schopte was zijn antwoord: kampelftal.
Een echte marinier waar ik later goed mee op kon schieten.

Marcel
Marcel


heeft geschreven op 30 maart 2020 om 17:08:
SCHR 1 = Schrijver 1e klas
Voor informatie over de diensttijd van (ex) personeel verwijs ik u naar de webpagina van het Ministerie van Defensie op https://www.defensie.nl/onderwerpen/archief/persoonsarchief

J Bos
J Bos

uit Beilen

heeft geschreven op 29 maart 2020 om 17:24:
Luitzen Brouwer werd geboren in Makkinga op 25 januari 1925 als zoon van Luitzen Brouwer en Gepke Dongstra.
Vraag: wat is schr. 1.
Vraag 2: Luitzen is in Ned. Indie geweest Waar kan ik meer informatie vinden/ opvragen over zijn militaire carrière/ diensttijd. Mvg Jacob Bos

joop rondel
joop rondel

uit den bosch

heeft geschreven op 10 oktober 2019 om 13:43:
Zie op foto's Hans Vermeulen. Is dit de Hans uit Waalwijk in de 60er jaren?

Aad Clowting
Aad Clowting

uit Julianadorp

heeft geschreven op 15 juni 2019 om 19:30:
Beste Karel,
Denk dat er een rectificatie nodig is v.w.b. twee namen: t.w. SGTSCHR Joop van Mierlo en Joop van Mourik.
In de opleiding tot SGTSCHR hebben wij in 1969 les gekregen van zowel SGTSCHR Cor van de Poel en Joop van Mierlo en na de opleiding ben ik geplaatst MKERF en kwam daar SGTSCHR Joop van Mourik tegen , die uiteindelijk op bureau Scheepsdienst te werk werd gesteld om de wachtlijsten te maken en is aldaar in 1999 met Eontslag is gegaan.

Aad Clowting
Aad Clowting

uit Julianadorp

heeft geschreven op 15 juni 2019 om 19:10:
Beste Karel Verhoosel
V.w.b. de naam Ferry Willemsen (LTZVK 2 OC) heeft betrokkene als laatste gediend bij de MVKKOOY en is daar met Eontslag gegaan. Woonde toen in Den Helder

Jan Mulder
Jan Mulder

uit Alphen aan d en Rijn

heeft geschreven op 29 april 2019 om 13:13:
Volgens In memoriam is Joop van Mourik (met sterk Brabants accent !) al in 1999 overleden op de leeftijd van 69 jaar. Heb hem als schrijver 1 in MOC Voorschoten meegemaakt, ik denk in 1951/52

Karel verhoosel
Karel verhoosel

uit Curaçao

heeft geschreven op 31 januari 2019 om 14:18:
Beste Cor van de Poel. Ook ik heb in 1968 als mentor Joop van Mourik gehad in de KPLSCHR-OPL. U was toen al overgeplaatst, want de ander was Paul van Beek. Ik wens u alvast proficiat met uw 90-e verjaardag en dat u nog lang en gezond mag doorgaan.

Karel verhoosel
Karel verhoosel

uit Curaçao

heeft geschreven op 31 januari 2019 om 14:09:
Ferry Willemsen, wat een afschuwelijke vergissing. Het spijt mij heel erg dat ik jou op deze manier in het "nieuws" heb gebracht. Hieruit blijkt maar weer dat je niet altijd op mededelingen van anderen kunt vertrouwen. Ik wens je nog een prettige en gezonde pensioentijd.

Cor van der poel
Cor van der poel

uit Middelburg

heeft geschreven op 13 januari 2019 om 12:56:
Ik heb 7.5 jaar les gegeven bij het mok aan korporaal-schrijver samen met Joop van Mierlo.ik heb Joop op geen ene reunie gezien. Mijn vraag is of hij nog wel leeft.? Bij de mkad zijn we met z,n drieën met pensioen gegaan.Dit jaar.hoop ik de 90 te halen. ik wens jullie allen een gezond en voorspoedig 2019 toe.