Gastenboek Ex-Schrijvers en LDA personeel

Uit fotocollectie Zuiderzeemuseum (fotograaf: Jan Wolthers , 1961)

Welkom op ons gastenboek

Via dit gastenboek kunt u informatie met elkaar uitwisselen, vragen aan elkaar stellen of met elkaar discussiëren. Zeker ten overvloede roepen we u op om het wel netjes te houden. Uw berichten worden gemodereerd, het kan dus zijn dat uw bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben. We houden ons het recht voor om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht. Uw E-mail adres wordt niet gepubliceerd. Om veiligheidsredenen slaan we uw ipadres op. 

Schrijf een nieuw bericht...

 
 
 
 
 
 
 
Uw ipadres is 34.239.170.244
53 berichten.
Ria Harriss-van der Salm Ria Harriss-van der Salm uit Dordrecht schreef op 9 augustus 2023 om 17:57
Een vraagje. Ik bekeek zojuist de naamboeken onderofficieren, De marva's werden destijds apart genoemd. Zijn die blz. nog ergens te achterhalen?
Beheerdersantwoord van: Marcel
Klopt Ria, we zijn nog steeds bezig om de ontbrekende naamboeken te achterhalen alsook de bladzijden met de BDLDA
Dorine Dorine schreef op 20 mei 2023 om 20:44
Dag, Een overgrootopa van mijn zoon was korporaal-schrijver bij de marine, hij heeft oa tijdens de tweede wereldoorlog in Engeland en Nieuw Guinea gezeten als ik het goed heb begrepen. Kan iemand in eenvoudige taal uitleggen wat je deed als schrijver? Hoe zag je werk eruit? Waarom was het belangrijk? Ik wil hem er graag iets over bijbrengen, maar ben zelf helemaal niet bekend met de marine. Vriendelijke groet, Dorine
Beheerdersantwoord van: Marcel
Hallo Dorine, Schrijver is een oude benaming voor de Logistieke dienst administratie. Schrijvers zijn de administratieve dienst en verrichten o.a. de personeelsadministratie, financiële administratie, verzorgen de correspondentie enz. Hoe het is ontstaan en (heel) vroeger ging kan je nog lezen op https://schrijverslda.nl/de-schrijver-in-vroegere-tijden/ Met vriendelijke groet, Marcel
Karel Verhoosel Karel Verhoosel uit Curaçao schreef op 8 augustus 2022 om 19:27
Tot mijn verbazing kom ik een oude baksmaat uit 1963 (Ron Momberg) tegen in het gastenboek. Ron, indien interesse; mijn mailadres is k.verh47@gmail.com. Misschien nog wat herinneringen delen?
Frans van Berlo Frans van Berlo uit Gemert schreef op 20 juli 2022 om 11:45
Is er al iets bekend over de reunie van 30 september ? Gaat dit door en zoja hoe kan men zich aanmelden.
Beheerdersantwoord van: Marcel
Beste Frans, Op heel korte termijn komt de aankondiging en kunnen de deelnemers zich inschrijven via deze website. Nog heel even geduld de laatste eindjes worden door ons aan elkaar geknoopt.
Frans van Berlo Frans van Berlo uit Gemert schreef op 16 juni 2022 om 08:02
Vanaf wanneer gaat de inschrijving reunie 2022 open?
Beheerdersantwoord van: Marcel
Hier komt binnenkort een bericht over
Ron Momberg Ron Momberg uit Barrendrecht schreef op 30 april 2022 om 23:34
Van augustus 1963 juli 1969 bij KM als SCHR. Resp MOkH, TOKM (1964), R81 (bur. admin) (1965) MKAD (1966) SMD Leiden (1968) Namen: SGTSCHR Colli, SGTSCHR Moulijn
Monique Jacobs Monique Jacobs uit Hengelo schreef op 28 oktober 2021 om 17:57
Met plezier al vele foto's bekeken.. Leuk wat bekende gezichten te zien.
Jeffrey de Goey Jeffrey de Goey uit Rotterdam schreef op 22 juni 2021 om 23:16
Kent iemand uit een ver verleden ene Joop van Hoek? Zegt marinier te zijn geweest maar niemand binnen oud-mariniers kan daar ook maar iets van vinden, zelfs geen enkele klasgenoot. Er gaan geruchten rond dat hij zm'er LDA is geweest Iemand met hem gediend die dit kan bevestigen?
Arie Schalekamp Arie Schalekamp uit Leeuwarden schreef op 19 april 2021 om 18:51
Hoi Gert, ik heb in die bunker gewerkt vanaf medio 1966 tot begin maart 1968. Ging daarna naar MOKHilversum. Vóór jullie waren er inderdaad 3 andere dienstplichtige schrijvers. 'Kapper' was een standaard straf. Van de Horst komt me nog vaag bekend voor, Ten Doeschate zegt me niks.
Gert Hulstein Gert Hulstein uit Duiven schreef op 17 april 2021 om 18:40
Arie, je was in 1967 al in de bunker toen ik er kwam. Het was inderdaad leuk daar. Ik ben toen met vervroegd verlof gegaan. In de vrije omgeving bij de Marine ineens weer de hele dag binnen in de drukkerij. Was wel even wennen. Herinner jij sergeant van de Horst van het corps mariniers nog? Zoals al eerder aangaf kon ik goed met hem opschieten. Vrijdag als we naar huis mochten eerst nog even aantreden op het plein. Had je te lange haren volgens hemden was het KAPPER en waarom hebben we onze schoenen niet gepoetst? Je had 2 groepen de eerste was Rotterdam en de 2e Amsterdam. Richting Rotterdam mochten eerder vertrekken dan Amsterdam. Ik moest bij Amsterdam staan maar ging altijd bij Rotterdam staan dan was je eerder weg. Kwam van de Horst achter me staan en zei sinds wanneer ligt Bennekom richting Rotterdam. Ik mocht altijd blijven staan. Wat een echte Marinier was die man. We hebben toch ook nog ten Doeschate gehad in die bunker. Leuk om al die verhalen weer te lezen.
Hans Poorthuis Hans Poorthuis schreef op 31 maart 2021 om 07:26
@Alex Kesselaar Ik heb je oproep aan Klaas Griepsma doorgestuurd
Alex Kesselaar Alex Kesselaar uit Culemborg schreef op 14 maart 2021 om 20:46
Zou graag in contact komen met Klaas Griepsma. Ben telefonisch bereikbaar via 06-23755340
Arie Schalekamp Arie Schalekamp uit Leeuwarden schreef op 12 maart 2021 om 23:32
Joop Rondel. Als piepjong korporaaltje (22/23 jr.) heb ik van 1-9-1968 tot 1-9-1969 gediend op Erfprins.
joop rondel joop rondel uit den bosch schreef op 11 maart 2021 om 11:40
hallo Arie, ken je nog van denk ik de ZEPROV of Erfprins. groeten
Arie Schalekamp Arie Schalekamp uit Leeuwarden schreef op 10 maart 2021 om 14:04
Ad van Schaik. Leuke verrassing dat ook jij naar mij op zoek bent. Wij waren goed bevriend op CZM/H.Hendrik en de Karel Doorman. Ik heb goede herinneringen aan jou.
Klaas Griepsma Klaas Griepsma uit Heiloo schreef op 4 maart 2021 om 10:14
Graag aanbevolen het door mij gekochte boek van Joes Wanders. ‘Geen zee te hoog’ het is een fullcolour hardcover van 312 pagina’s, formaat 28 x 23 cm, prijs: 32,95 euro. Voor oude makkers rekent de Joes (zelf oud-marineman) 25,- euro, exclusief verzendkosten. Het boek is per mail te bestellen via: joeswanders@gmail.com. Een aanrader vind ik. Zoveel herkenbaars. Ik heb boek verslonden. vr.gr. Klaas Griepsma
Ad van Schaik Ad van Schaik uit Apeldoorn schreef op 27 februari 2021 om 21:41
Zit te googlen en kom de naam Arie Schalekamp tegen. Ben jij degene die in de jaren 60 op CZM/Hertog Hendrik en later op de Karel Doorman werd gestationeerd en woonde je destijds in Leeuwarden?
Arie Schalekamp Arie Schalekamp schreef op 1 februari 2021 om 23:21
Gert Hulstein, leuk dat je reageert. De 3 namen die jij noemt had ik niet meer paraat. De bedoelde foto is gemaakt door Piet Franssen (1967?). Het was een leuk clubje van 7 mannen daar in die bunker, waar de nationale mobilisatieadministratie werd bijgehouden. De bunker was op Erfprins, maar eigenlijk viel het onder de verantwoordelijkheid van de CZMNed. De sergeant en de korporaal hebben ons trouwens nooit het idee gegeven dat ze boven ons stonden, dat ze meer waren dan wij. Sympathieke kerels.
Gert Hulstein Gert Hulstein uit Duiven schreef op 19 januari 2021 om 16:35
Zat even oude foto’s te kijken van mijn tijd bij de Marine. Op een van de foto’s stond Arie Schalekamp. Ben gaan googllen en kwam op deze site terecht. Nu zag ik daar een afbeelding waar ik ook op staat, samen met nog 2 andere dienstplichtigen. Zonder naam. Hierbij geef ik de namen. Naast Arie ben ik Gert Hulstein (Bennekom) naast mij Hennie Müllers (Maastricht) en rechts Rinus Roos (Amsterdam). Het was een leuke tijd daar in die bunker. We zijn nog een keer bij de Korporaal op visite geweest toen hij jarig was. Hebben toen veel gedronken en lekker gegeten. Sgt. Schmidt moest ik vaak ophalen bij de officiersmess als hij teveel had gedronken. Alle die op Erfprins zaten waren een beetje bang voor ons want ze dachten dat wij de overplaatsingen regelde. Op het voetbalveld voor de bunker heb ik menig partijtje gespeeld. De eerste keer toen ik net op Erfprins zat, moesten we tegen de mariniers.Sgt, Smidt zat ook in dat team en toen ik hem met bal en al over de zijlijn schopte was zijn antwoord: kampelftal. Een echte marinier waar ik later goed mee op kon schieten.
Marcel Marcel schreef op 30 maart 2020 om 17:08
SCHR 1 = Schrijver 1e klas Voor informatie over de diensttijd van (ex) personeel verwijs ik u naar de webpagina van het Ministerie van Defensie op https://www.defensie.nl/onderwerpen/archief/persoonsarchief
Scroll naar boven