Gastenboek Ex-Schrijvers en LDA personeel

Welkom op ons gastenboek

Via dit gastenboek kunt u informatie met elkaar uitwisselen, vragen aan elkaar stellen of met elkaar discussiëren. Zeker ten overvloede roepen we u op om het wel netjes te houden. Uw berichten worden gemodereerd, het kan dus zijn dat uw bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben. We houden ons het recht voor om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht. Uw E-mail adres wordt niet gepubliceerd. Om veiligheidsredenen slaan we uw ipadres op. 

Schrijf een nieuw bericht...

 
 
 
 
 
 
 
Uw ipadres is 44.192.15.251
53 berichten.
Ria Harriss-van der Salm Ria Harriss-van der Salm uit Dordrecht schreef op 9 augustus 2023 om 17:57
Een vraagje. Ik bekeek zojuist de naamboeken onderofficieren, De marva's werden destijds apart genoemd. Zijn die blz. nog ergens te achterhalen?
Beheerdersantwoord van: Marcel
Klopt Ria, we zijn nog steeds bezig om de ontbrekende naamboeken te achterhalen alsook de bladzijden met de BDLDA
Dorine Dorine schreef op 20 mei 2023 om 20:44
Dag, Een overgrootopa van mijn zoon was korporaal-schrijver bij de marine, hij heeft oa tijdens de tweede wereldoorlog in Engeland en Nieuw Guinea gezeten als ik het goed heb begrepen. Kan iemand in eenvoudige taal uitleggen wat je deed als schrijver? Hoe zag je werk eruit? Waarom was het belangrijk? Ik wil hem er graag iets over bijbrengen, maar ben zelf helemaal niet bekend met de marine. Vriendelijke groet, Dorine
Beheerdersantwoord van: Marcel
Hallo Dorine, Schrijver is een oude benaming voor de Logistieke dienst administratie. Schrijvers zijn de administratieve dienst en verrichten o.a. de personeelsadministratie, financiële administratie, verzorgen de correspondentie enz. Hoe het is ontstaan en (heel) vroeger ging kan je nog lezen op https://schrijverslda.nl/de-schrijver-in-vroegere-tijden/ Met vriendelijke groet, Marcel
Karel Verhoosel Karel Verhoosel uit Curaçao schreef op 8 augustus 2022 om 19:27
Tot mijn verbazing kom ik een oude baksmaat uit 1963 (Ron Momberg) tegen in het gastenboek. Ron, indien interesse; mijn mailadres is k.verh47@gmail.com. Misschien nog wat herinneringen delen?
Frans van Berlo Frans van Berlo uit Gemert schreef op 20 juli 2022 om 11:45
Is er al iets bekend over de reunie van 30 september ? Gaat dit door en zoja hoe kan men zich aanmelden.
Beheerdersantwoord van: Marcel
Beste Frans, Op heel korte termijn komt de aankondiging en kunnen de deelnemers zich inschrijven via deze website. Nog heel even geduld de laatste eindjes worden door ons aan elkaar geknoopt.
Frans van Berlo Frans van Berlo uit Gemert schreef op 16 juni 2022 om 08:02
Vanaf wanneer gaat de inschrijving reunie 2022 open?
Beheerdersantwoord van: Marcel
Hier komt binnenkort een bericht over
Ron Momberg Ron Momberg uit Barrendrecht schreef op 30 april 2022 om 23:34
Van augustus 1963 juli 1969 bij KM als SCHR. Resp MOkH, TOKM (1964), R81 (bur. admin) (1965) MKAD (1966) SMD Leiden (1968) Namen: SGTSCHR Colli, SGTSCHR Moulijn
Monique Jacobs Monique Jacobs uit Hengelo schreef op 28 oktober 2021 om 17:57
Met plezier al vele foto's bekeken.. Leuk wat bekende gezichten te zien.
Jeffrey de Goey Jeffrey de Goey uit Rotterdam schreef op 22 juni 2021 om 23:16
Kent iemand uit een ver verleden ene Joop van Hoek? Zegt marinier te zijn geweest maar niemand binnen oud-mariniers kan daar ook maar iets van vinden, zelfs geen enkele klasgenoot. Er gaan geruchten rond dat hij zm'er LDA is geweest Iemand met hem gediend die dit kan bevestigen?
Arie Schalekamp Arie Schalekamp uit Leeuwarden schreef op 19 april 2021 om 18:51
Hoi Gert, ik heb in die bunker gewerkt vanaf medio 1966 tot begin maart 1968. Ging daarna naar MOKHilversum. Vóór jullie waren er inderdaad 3 andere dienstplichtige schrijvers. 'Kapper' was een standaard straf. Van de Horst komt me nog vaag bekend voor, Ten Doeschate zegt me niks.
Gert Hulstein Gert Hulstein uit Duiven schreef op 17 april 2021 om 18:40
Arie, je was in 1967 al in de bunker toen ik er kwam. Het was inderdaad leuk daar. Ik ben toen met vervroegd verlof gegaan. In de vrije omgeving bij de Marine ineens weer de hele dag binnen in de drukkerij. Was wel even wennen. Herinner jij sergeant van de Horst van het corps mariniers nog? Zoals al eerder aangaf kon ik goed met hem opschieten. Vrijdag als we naar huis mochten eerst nog even aantreden op het plein. Had je te lange haren volgens hemden was het KAPPER en waarom hebben we onze schoenen niet gepoetst? Je had 2 groepen de eerste was Rotterdam en de 2e Amsterdam. Richting Rotterdam mochten eerder vertrekken dan Amsterdam. Ik moest bij Amsterdam staan maar ging altijd bij Rotterdam staan dan was je eerder weg. Kwam van de Horst achter me staan en zei sinds wanneer ligt Bennekom richting Rotterdam. Ik mocht altijd blijven staan. Wat een echte Marinier was die man. We hebben toch ook nog ten Doeschate gehad in die bunker. Leuk om al die verhalen weer te lezen.
Hans Poorthuis Hans Poorthuis schreef op 31 maart 2021 om 07:26
@Alex Kesselaar Ik heb je oproep aan Klaas Griepsma doorgestuurd
Alex Kesselaar Alex Kesselaar uit Culemborg schreef op 14 maart 2021 om 20:46
Zou graag in contact komen met Klaas Griepsma. Ben telefonisch bereikbaar via 06-23755340
Arie Schalekamp Arie Schalekamp uit Leeuwarden schreef op 12 maart 2021 om 23:32
Joop Rondel. Als piepjong korporaaltje (22/23 jr.) heb ik van 1-9-1968 tot 1-9-1969 gediend op Erfprins.
joop rondel joop rondel uit den bosch schreef op 11 maart 2021 om 11:40
hallo Arie, ken je nog van denk ik de ZEPROV of Erfprins. groeten
Arie Schalekamp Arie Schalekamp uit Leeuwarden schreef op 10 maart 2021 om 14:04
Ad van Schaik. Leuke verrassing dat ook jij naar mij op zoek bent. Wij waren goed bevriend op CZM/H.Hendrik en de Karel Doorman. Ik heb goede herinneringen aan jou.
Klaas Griepsma Klaas Griepsma uit Heiloo schreef op 4 maart 2021 om 10:14
Graag aanbevolen het door mij gekochte boek van Joes Wanders. ‘Geen zee te hoog’ het is een fullcolour hardcover van 312 pagina’s, formaat 28 x 23 cm, prijs: 32,95 euro. Voor oude makkers rekent de Joes (zelf oud-marineman) 25,- euro, exclusief verzendkosten. Het boek is per mail te bestellen via: joeswanders@gmail.com. Een aanrader vind ik. Zoveel herkenbaars. Ik heb boek verslonden. vr.gr. Klaas Griepsma
Ad van Schaik Ad van Schaik uit Apeldoorn schreef op 27 februari 2021 om 21:41
Zit te googlen en kom de naam Arie Schalekamp tegen. Ben jij degene die in de jaren 60 op CZM/Hertog Hendrik en later op de Karel Doorman werd gestationeerd en woonde je destijds in Leeuwarden?
Arie Schalekamp Arie Schalekamp schreef op 1 februari 2021 om 23:21
Gert Hulstein, leuk dat je reageert. De 3 namen die jij noemt had ik niet meer paraat. De bedoelde foto is gemaakt door Piet Franssen (1967?). Het was een leuk clubje van 7 mannen daar in die bunker, waar de nationale mobilisatieadministratie werd bijgehouden. De bunker was op Erfprins, maar eigenlijk viel het onder de verantwoordelijkheid van de CZMNed. De sergeant en de korporaal hebben ons trouwens nooit het idee gegeven dat ze boven ons stonden, dat ze meer waren dan wij. Sympathieke kerels.
Gert Hulstein Gert Hulstein uit Duiven schreef op 19 januari 2021 om 16:35
Zat even oude foto’s te kijken van mijn tijd bij de Marine. Op een van de foto’s stond Arie Schalekamp. Ben gaan googllen en kwam op deze site terecht. Nu zag ik daar een afbeelding waar ik ook op staat, samen met nog 2 andere dienstplichtigen. Zonder naam. Hierbij geef ik de namen. Naast Arie ben ik Gert Hulstein (Bennekom) naast mij Hennie Müllers (Maastricht) en rechts Rinus Roos (Amsterdam). Het was een leuke tijd daar in die bunker. We zijn nog een keer bij de Korporaal op visite geweest toen hij jarig was. Hebben toen veel gedronken en lekker gegeten. Sgt. Schmidt moest ik vaak ophalen bij de officiersmess als hij teveel had gedronken. Alle die op Erfprins zaten waren een beetje bang voor ons want ze dachten dat wij de overplaatsingen regelde. Op het voetbalveld voor de bunker heb ik menig partijtje gespeeld. De eerste keer toen ik net op Erfprins zat, moesten we tegen de mariniers.Sgt, Smidt zat ook in dat team en toen ik hem met bal en al over de zijlijn schopte was zijn antwoord: kampelftal. Een echte marinier waar ik later goed mee op kon schieten.
Marcel Marcel schreef op 30 maart 2020 om 17:08
SCHR 1 = Schrijver 1e klas Voor informatie over de diensttijd van (ex) personeel verwijs ik u naar de webpagina van het Ministerie van Defensie op https://www.defensie.nl/onderwerpen/archief/persoonsarchief
J Bos J Bos uit Beilen schreef op 29 maart 2020 om 17:24
Luitzen Brouwer werd geboren in Makkinga op 25 januari 1925 als zoon van Luitzen Brouwer en Gepke Dongstra. Vraag: wat is schr. 1. Vraag 2: Luitzen is in Ned. Indie geweest Waar kan ik meer informatie vinden/ opvragen over zijn militaire carrière/ diensttijd. Mvg Jacob Bos
joop rondel joop rondel uit den bosch schreef op 10 oktober 2019 om 13:43
Zie op foto's Hans Vermeulen. Is dit de Hans uit Waalwijk in de 60er jaren?
Aad Clowting Aad Clowting uit Julianadorp schreef op 15 juni 2019 om 19:30
Beste Karel, Denk dat er een rectificatie nodig is v.w.b. twee namen: t.w. SGTSCHR Joop van Mierlo en Joop van Mourik. In de opleiding tot SGTSCHR hebben wij in 1969 les gekregen van zowel SGTSCHR Cor van de Poel en Joop van Mierlo en na de opleiding ben ik geplaatst MKERF en kwam daar SGTSCHR Joop van Mourik tegen , die uiteindelijk op bureau Scheepsdienst te werk werd gesteld om de wachtlijsten te maken en is aldaar in 1999 met Eontslag is gegaan.
Aad Clowting Aad Clowting uit Julianadorp schreef op 15 juni 2019 om 19:10
Beste Karel Verhoosel V.w.b. de naam Ferry Willemsen (LTZVK 2 OC) heeft betrokkene als laatste gediend bij de MVKKOOY en is daar met Eontslag gegaan. Woonde toen in Den Helder
Jan Mulder Jan Mulder uit Alphen aan d en Rijn schreef op 29 april 2019 om 13:13
Volgens In memoriam is Joop van Mourik (met sterk Brabants accent !) al in 1999 overleden op de leeftijd van 69 jaar. Heb hem als schrijver 1 in MOC Voorschoten meegemaakt, ik denk in 1951/52
Karel verhoosel Karel verhoosel uit Curaçao schreef op 31 januari 2019 om 14:18
Beste Cor van de Poel. Ook ik heb in 1968 als mentor Joop van Mourik gehad in de KPLSCHR-OPL. U was toen al overgeplaatst, want de ander was Paul van Beek. Ik wens u alvast proficiat met uw 90-e verjaardag en dat u nog lang en gezond mag doorgaan.
Karel verhoosel Karel verhoosel uit Curaçao schreef op 31 januari 2019 om 14:09
Ferry Willemsen, wat een afschuwelijke vergissing. Het spijt mij heel erg dat ik jou op deze manier in het "nieuws" heb gebracht. Hieruit blijkt maar weer dat je niet altijd op mededelingen van anderen kunt vertrouwen. Ik wens je nog een prettige en gezonde pensioentijd.
Cor van der poel Cor van der poel uit Middelburg schreef op 13 januari 2019 om 12:56
Ik heb 7.5 jaar les gegeven bij het mok aan korporaal-schrijver samen met Joop van Mierlo.ik heb Joop op geen ene reunie gezien. Mijn vraag is of hij nog wel leeft.? Bij de mkad zijn we met z,n drieën met pensioen gegaan.Dit jaar.hoop ik de 90 te halen. ik wens jullie allen een gezond en voorspoedig 2019 toe.
Ferry Willemsen Ferry Willemsen uit Driebergen-Rijsenburg schreef op 8 januari 2019 om 14:56
Karel Verhoosel, je miste mijn naam in de rubriek ïn memoriam van het gastenboek. Ik ben sedert 01-11-1990 met eervol ontslag als SGTLDA en ik kan je met plezier mededelen dat ik nog springlevend ben en van het leven geniet en verder iedereen een gelukkig en bovenal gezond 2019 en misschien tot ziens op de reunie van 10 mei a.s.
cock kapaan cock kapaan uit vlissingen schreef op 6 januari 2019 om 21:20
Voor allen die zich afvragen of ik nog in leven ben: ja ik ben er nog. Langs deze weg een gezond 2019 toegewenst
karel verhoosel karel verhoosel uit curaçao schreef op 2 januari 2019 om 15:58
Bij het doorkijken van de lijst "In Memoriam" viel mij op dat de naam van Ferry Willemsen LTZVK 2(OC) ontbrak. Voor zover ik weet diende hij bij VBHKAZ en TOKM. Wie weet nog gegevens van hem?
wapje wapje schreef op 30 december 2018 om 13:01
Beste wensen voor de toekomst voor iedereen
Karel Verhoosel Karel Verhoosel uit Curaçao schreef op 18 december 2018 om 02:40
Vanaf een zonnig eiland wens ik al mijn ex-collegae Fijne Kerstdagen toe en een Voorspoedig 2019 met veel liefde en gezondheid.
Uwe Smit Uwe Smit uit Julianadorp schreef op 28 november 2018 om 20:57
Ik kom op de komende reunie. Was van 14-8-1961 tot 1-10-1965 Tulis tiga, dua en satu. Daarna SNRT !. Heb de dienst verlaten op 1-5-1976 midden in de sergeantsopleiding. Mooiste plaatsing als Tulis tiga. Chef bureau commandendement a/b Hr. Ms Medusa als wachtschip voor de deconservatie van Hr. Ms. Holland op de Heyplaat te Rotterdam. Van 19-2-1962 - 27-3-1962. Waar de RDSM was gevestigd. En hoop zeker sobat Willem van der Vuurst te ontmoeten.
Wap Wijnstekers Wap Wijnstekers uit Hedel schreef op 24 november 2018 om 16:21
Jullie zijn er wel erg vroeg bij. Ik ben wel van plan te gaan maar wacht nog even met inschrijven.
Kipmulder, A. Kipmulder, A. uit Westervoort schreef op 15 november 2018 om 10:43
Yes Yes Yes. Deelnemerslijst bijgewerkt.
riaharriss riaharriss uit Dordrecht schreef op 30 oktober 2018 om 15:32
Yes Yes - Yes - inschrijving geregeld.
Willem van de Vuurst Willem van de Vuurst uit Den Helder schreef op 30 oktober 2018 om 13:31
Hoera het is gelukt, de inschrijving is een feit, we gaan er weer naar toe leven, ik hoop een hoop goede oude bekenden tegen te komen en succes heren met het verdere verloop van deze reunie
Roy van Raemdonck Roy van Raemdonck uit Munnekezijl (Friesland) schreef op 12 september 2018 om 14:39
Wat is de site mooi en overzichtelijk ingedeeld! Mijn complimenten daarvoor! Ben samen met mijn vrouw op de reünies van 2005, 2007 en 2009 in Amsterdam geweest hopelijk zien we elkaar in 2019 weer! In de tussenperiode waren we door werk en ziekte helaas genoodzaakt ervan af te zien, maar gelukkig gaat het beter! Groetjes en tot ziens!
Johan van der Helm Johan van der Helm uit Den Helder/Willemstad schreef op 12 mei 2018 om 13:17
Karel,Hans Potter goed gekend er staat een bericht op messenger groetjes
Karel Verhoosel Karel Verhoosel uit Curacao schreef op 9 mei 2018 om 20:37
Ik vind het een vermeldingswaardig gebeuren. Na 51 jaar heb ik weer kontakt met een collega van weleer, SCHR 1 Peter Knijnenburg. Zijn er nog meer die hem kennen?
K.E. Verhoosel K.E. Verhoosel uit Curaçao schreef op 15 april 2018 om 19:07
Bij deze wil ik een beroep doen op jullie (over het algemeen) goed geheugen. Voor zijn laatste levenspartner (90) van wijlen OPPRMNT Hans Potter ben ik bezig om wat gegevens boven water te krijgen omtrent zijn plaatsingen e.d. Mocht u zich hem herinneren van eerdere plaatsingen dan gaarne een mailtje aan mij (k_verhoosel (at) hotmail.com). Hartelijk dank!
Helma Aarts Helma Aarts uit Den Helder schreef op 17 maart 2018 om 15:53
Ik heb in 1969/1970 gediend op bureau commandement MKAD gewerkt. Op administratie zat een korporaal, Rein Polmsn. Weet iemand waar die is gebleven? Ben aljaren op zoek naar hem
Henk Crooijmans Henk Crooijmans uit Lisse schreef op 28 februari 2018 om 14:21
Het wordt steeds mooier!
Marcel (Beheerder) Marcel (Beheerder) uit Rotterdam schreef op 28 februari 2018 om 13:27
Beste Aad, je zou de foto ook op onze facebookpagina kunnen zetten (als je tenminste facebook hebt) met een oproepje erbij dan heb je wel een veel groter bereik. Een andere mogelijkheid is om de foto via het contactformulier aan ons te sturen zodat wij hem evt. op de facebookpagina kunnen plaatsen voor je.
Aad Clowting Aad Clowting uit Julianadorp schreef op 28 februari 2018 om 10:42
Lees middels een bericht van Karel Verhoosel dat Herman Cornelissen in Spanje woont. Mocht Jan Lauffer dit verzoek lezen, dan gaarne even contact opnemen met mij want ik heb een foto met een mij onbekende collega. e.mail: a.clowting@quicknet.nl
karel Verhoosel karel Verhoosel uit Willemstad (Cur) schreef op 28 februari 2018 om 01:15
Aad, Herman woont tegenwoordig in Spanje, maar hij zal dit ongetwijfeld lezen.
Wim Jans Wim Jans uit Brummen schreef op 27 februari 2018 om 23:45
Ben op zoek naar Dirk (Dick) Wassink. Hebben samen op de MDKAZ gezeten in 1978/1979. Zou later op MKVLISS terechtgekomen zijn. Kwam uit Ruurlo. Vader op Curacao. Weet iemand iets over hem?
Aad Clowting Aad Clowting uit Julianadorp schreef op 26 februari 2018 om 17:23
Reageer op foto's uit oude doos. In 1974 heb ik als KPLSCHR gevaren met SGTSCHR Cor Duijn, SCHR 1 Herman Cornelissen en Jan Lauffer.op Hr.Ms. Tjerk Hiddes tijdens de STANAV, maar ben één naam kwijt. Wil graag in contact komen met Herman Cornelissen. mijn tel.nr. 0223-630770
Willem van Lit Willem van Lit uit Lommel (België) schreef op 22 januari 2018 om 21:26
Ziet er strak uit. Nu ook met ellebogenboek, waar ik nét niet in sta. Te vroeg, te laat. Maar prachtig qua opzet en ook prima informatie. Mooi zo!
Wap Wijnstekers Wap Wijnstekers schreef op 6 januari 2018 om 15:54
Kijk regelmatig, het ziet er al mooi uit.
Johannes Johannes schreef op 6 januari 2018 om 14:08
en dat vertel je me 'nu pas' 🙂
Marcel Verhoef Marcel Verhoef uit Rotterdam schreef op 6 januari 2018 om 12:03
Het gastenboek is geopend... 🙂
Scroll naar boven