Informatie over de reünie in 2023

vrijdag 13 oktober 2023

Locatie:

De reünie van 2023 wordt wederom in het Evenementen Centrum Amsterdam (ECA) op het Marine-etablissement Amsterdam (MEA) gehouden.

U kunt u tot uiterlijk zondag 17 september inschrijven voor deelname, mis het niet!

Nadere informatie vindt u hieronder...

Programma:
10:00 - 10:50 uur Aankomst deelnemers/deelneemsters. Ontvangst met koffie/thee en petit fours. 
10:50 uur Welkomstwoord en opening reünie.
11:00 - 13:00 uur Bar open voor een gezellig samenzijn met bittergarnituur, partysnacks en Hollandse hapjes.
13:00 uur Uitgebreide nasimaaltijd met drankje van het huis
13:30 - 15:00 uur Napraten met koffie/thee en de bar is wederom open. 
15:00 uur Tap toe, einde Reünie!
15:00 - 15:30 uur Overgebleven munten inleveren tot uiterlijk 15:30, daarna einde kasuur!
Plattegrond MEA:
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.
Rookbeleid:

Het Marine-etablissement Amsterdam kent een streng rookbeleid. In het gehele evenementencentrum geldt een rookverbod. De ervaring leert dat men dan voornamelijk voor de entreedeuren gaat staan roken. Om dit te voorkomen geldt daar tevens een rookverbod. Dit staat op de entreedeuren zelf aangegeven. Wij verzoeken u om hieraan gevolg te geven. Er is in het evenementencentrum zelf, op de verdieping waar de bar is, een algemene rookruimte op het terras. U wordt tevens verzocht uw peuken niet op het dek te gooien maar in de daarvoor bestemde asbakken.

Hieronder ziet u een overzicht van de rookzone(s) op het MEA:

Rookzones MEA (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)
Bereikbaarheid:

Er zijn diverse manieren om het Marine-etablissement Amsterdam te bereiken, hieronder worden verschillende mogelijkheden getoond.

KOM ZOVEEL MOGELIJK MET OPENBAAR VERVOER, ER IS WEINIG PARKEERGELEGENHEID OP HET MEA!

Openbaar Vervoer:

Buslijn 22 rijdt vanaf Amsterdam Centraal Station richting het Muiderpoortstation (voorheen richting "Houthavens") en rijdt over de Kattenburgerstraat waar de lijn een halte ("Kattenburgerstraat") heeft tegenover de toegangspoort.

Buslijn 48 rijdt vanaf Amsterdam Centraal Station richting Houthavens, R.J.H. Fortuynplein en rijdt via de Piet Heynkade waar de lijn een halte ("Kattenburg") heeft. U dient dan nog wel een stukje te lopen (onder het spoorwegviaduct door, via de Kattenburgerstraat) naar de toegangspoort.

Buslijn 289 rijdt vanaf Amsterdam Centraal Station richting IJburg, P. Oosterhuisstraat en rijdt via de Piet Heynkade waar de lijn een halte ("Kattenburg") heeft. U dient dan nog wel een stukje te lopen (onder het spoorwegviaduct door, via de Kattenburgerstraat) naar de toegangspoort.

Tramlijn 26 rijdt vanaf Amsterdam Centraal Station richting IJburg en rijdt over de Piet Heynkade waar de lijn een halte ("Kattenburgerstraat") heeft. U dient dan nog wel een stukje te lopen (onder het spoorwegviaduct door, via de Kattenburgerstraat) naar de toegangspoort.

Voor de exacte vertrektijden, verstoringen, omleidingen en dienstregelingen verwijzen wij u verder naar de website van OV9292 (zie knop hieronder)

Wandelen:

Uiteraard kunt u, als u nog goed te been bent en het weer een beetje meezit, ook wandelen richting het Marine-etablissement Amsterdam. Hieronder vindt u een kaart met verschillende wandelroute suggesties.

Wandelroutesuggesties (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)
Eigen Vervoer:

Als u met eigen vervoer komt bestaat altijd de mogelijkheid dat u uw auto buiten de poort moet parkeren. Let op: de Kattenburgerstraat kent betaald parkeren! Als u met eigen vervoer komt houdt er dan ook rekening mee dat u bij de toegangspoort een parkeervergunning moet "aanvragen" c.q. verkrijgen. Houd dus rekening met extra tijd bij de toegangscontrole!

Beelden van zomaar een willekeurige vrijdag

Vanwege de inkrimping van het MEA is de centrale parkeerplaats op een doordeweekse dag al bij aanvang werkzaamheden nagenoeg volledig bezet. Hieruit volgt dat er geen garantie kan worden gegeven om de kazerne met eigen auto binnen te komen, waardoor u alsnog naar de openbare weg kunt worden verwezen. Parkeerkaarten worden daarom op voorhand ook niet verstrekt. Om in geval van beschikbaarheid van parkeerplaats überhaupt het MEA binnen te komen blijft het van kracht om bij aanmelding het kentekennummer te vermelden. Wij roepen u op om zoveel mogelijk te carpoolen en met het openbaar vervoer te komen

Via de website van de ANWB kunt u via de routeplanner uw reis met eigen vervoer naar het Marine-etablissement Amsterdam plannen (zie knop hieronder).

Watertransport:

Het watertransport is uniek binnen de krijgsmacht, waardoor er in het verleden een pendeldienst per schouw werd onderhouden tussen het Centraal station en het Marine-etablissement Amsterdam.

Watertransport gaat door!

Vergeet niet het nummer en soort (PP of RBW) van u ID bewijs door te geven aan ons via info@schrijverslda.nl! Wij moeten deze gegevens doorgeven aan de kazerne. Vergeet ook niet het betreffende ID bewijs mee te nemen, want zonder heeft u geen toegang tot de boot.

Heeft u zich opgegeven voor het bootvervoer? Neem dat goed notie van de onderstaande veiligheidsregels! Let ook op de veranderde opstapplaats bij Amsterdam CS (zie de bekendmaking Commandant)!

Veiligheidsinstructie rondvaart

U dient m.b.t. de rondvaart rekening te houden met het volgende. Geef dit s.v.p. ook door aan de overige genodigde(n);

  • Plat en stevig schoeisel dragen. Naaldhakken en stiletto’s (hoge/dunne hakken) e.d. is i.v.m. het lopen over de steiger en aan boord niet toegestaan;
  • Kijk alstublieft naar de weersvooruitzichten. Kleden naar de (weers)omstandigheden. Men dient er rekening mee te houden dat er in- en uitgestapt dient te worden. Makkelijke kleding (lange broek e.d.) is daarom aan te bevelen. Tevens is het handig een jas mee te nemen, indien het kouder kan worden.

De Nautische Dienst kan u om veiligheidsredenen de toegang ontzeggen indien volgens hun oordeel  de veiligheid in het geding is. 

 


Klik op de foto's voor grotere weergaven!

Plattegrond Amsterdam CS

Bekendmaking CDT Bootvervoer

Kaart:
Adres:

Marine-etablissement Amsterdam

Evenementen Centrum Amsterdam

Kattenburgerstraat 7
1018 JA Amsterdam

Scroll naar boven