Informatie over de reünie in 2023

vrijdag 13 oktober 2023

Locatie:

De reünie van 2023 wordt wederom in het Evenementen Centrum Amsterdam (ECA) op het Marine-etablissement Amsterdam (MEA) gehouden.

U kunt u tot uiterlijk zondag 17 september inschrijven voor deelname, mis het niet!

Nadere informatie vindt u hieronder...

Programma:
10:00 - 10:50 uur Aankomst deelnemers/deelneemsters. Ontvangst met koffie/thee en petit fours. 
10:50 uur Welkomstwoord en opening reünie.
11:00 - 13:00 uur Bar open voor een gezellig samenzijn met bittergarnituur, partysnacks en Hollandse hapjes.
13:00 uur Uitgebreide nasimaaltijd met drankje van het huis
13:30 - 15:00 uur Napraten met koffie/thee en de bar is wederom open. 
15:00 uur Tap toe, einde Reünie!
15:00 - 15:30 uur Overgebleven munten inleveren tot uiterlijk 15:30, daarna einde kasuur!
Plattegrond MEA:
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.
Rookbeleid:

Het Marine-etablissement Amsterdam kent een streng rookbeleid. In het gehele evenementencentrum geldt een rookverbod. De ervaring leert dat men dan voornamelijk voor de entreedeuren gaat staan roken. Om dit te voorkomen geldt daar tevens een rookverbod. Dit staat op de entreedeuren zelf aangegeven. Wij verzoeken u om hieraan gevolg te geven. Er is in het evenementencentrum zelf, op de verdieping waar de bar is, een algemene rookruimte op het terras. U wordt tevens verzocht uw peuken niet op het dek te gooien maar in de daarvoor bestemde asbakken.

Hieronder ziet u een overzicht van de rookzone(s) op het MEA:

Rookzones MEA (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)
Bereikbaarheid:

Er zijn diverse manieren om het Marine-etablissement Amsterdam te bereiken, hieronder worden verschillende mogelijkheden getoond.

KOM ZOVEEL MOGELIJK MET OPENBAAR VERVOER, ER IS WEINIG PARKEERGELEGENHEID OP HET MEA!

Openbaar Vervoer:

Buslijn 22 rijdt vanaf Amsterdam Centraal Station richting het Muiderpoortstation (voorheen richting "Houthavens") en rijdt over de Kattenburgerstraat waar de lijn een halte ("Kattenburgerstraat") heeft tegenover de toegangspoort.

Buslijn 48 rijdt vanaf Amsterdam Centraal Station richting Houthavens, R.J.H. Fortuynplein en rijdt via de Piet Heynkade waar de lijn een halte ("Kattenburg") heeft. U dient dan nog wel een stukje te lopen (onder het spoorwegviaduct door, via de Kattenburgerstraat) naar de toegangspoort.

Buslijn 289 rijdt vanaf Amsterdam Centraal Station richting IJburg, P. Oosterhuisstraat en rijdt via de Piet Heynkade waar de lijn een halte ("Kattenburg") heeft. U dient dan nog wel een stukje te lopen (onder het spoorwegviaduct door, via de Kattenburgerstraat) naar de toegangspoort.

Tramlijn 26 rijdt vanaf Amsterdam Centraal Station richting IJburg en rijdt over de Piet Heynkade waar de lijn een halte ("Kattenburgerstraat") heeft. U dient dan nog wel een stukje te lopen (onder het spoorwegviaduct door, via de Kattenburgerstraat) naar de toegangspoort.

Voor de exacte vertrektijden, verstoringen, omleidingen en dienstregelingen verwijzen wij u verder naar de website van OV9292 (zie knop hieronder)

Wandelen:

Uiteraard kunt u, als u nog goed te been bent en het weer een beetje meezit, ook wandelen richting het Marine-etablissement Amsterdam. Hieronder vindt u een kaart met verschillende wandelroute suggesties.

Wandelroutesuggesties (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)
Eigen Vervoer:

Als u met eigen vervoer komt bestaat altijd de mogelijkheid dat u uw auto buiten de poort moet parkeren. Let op: de Kattenburgerstraat kent betaald parkeren! Als u met eigen vervoer komt houdt er dan ook rekening mee dat u bij de toegangspoort een parkeervergunning moet "aanvragen" c.q. verkrijgen. Houd dus rekening met extra tijd bij de toegangscontrole!

Beelden van zomaar een willekeurige vrijdag

Vanwege de inkrimping van het MEA is de centrale parkeerplaats op een doordeweekse dag al bij aanvang werkzaamheden nagenoeg volledig bezet. Hieruit volgt dat er geen garantie kan worden gegeven om de kazerne met eigen auto binnen te komen, waardoor u alsnog naar de openbare weg kunt worden verwezen. Parkeerkaarten worden daarom op voorhand ook niet verstrekt. Om in geval van beschikbaarheid van parkeerplaats überhaupt het MEA binnen te komen blijft het van kracht om bij aanmelding het kentekennummer te vermelden. Wij roepen u op om zoveel mogelijk te carpoolen en met het openbaar vervoer te komen

Via de website van de ANWB kunt u via de routeplanner uw reis met eigen vervoer naar het Marine-etablissement Amsterdam plannen (zie knop hieronder).

Watertransport:

Het watertransport is uniek binnen de krijgsmacht, waardoor er in het verleden een pendeldienst per schouw werd onderhouden tussen het Centraal station en het Marine-etablissement Amsterdam.

Tegenwoordig is deze wijze van transport alleen op afroepbasis en afhankelijk van factoren zoals voldoende personele bezetting. Het bestuur gaat voor de reünie 2023 weer in overleg met het MEA om de beschikbaarheid van watertransport t.b.v. bezoekers van de reünie te bezien. Dit zou een leuk nostalgisch tintje aan de dag kunnen geven. Bij de vorige reünie werd het bootvervoer op het laatste moment afgezegd door het MEA, dat was voor velen een grote teleurstelling. Wij doen er alles aan om het te regelen, maar gezien de ervaring met vorig jaar, kunnen wij niets beloven. U kunt op het inschrijfformulier wel alvast aangeven of u gebruik wilt maken van het bootvervoer indien dit beschikbaar is. Houdt de website in de gaten voor nieuws over het watertransport! 

Klik op de foto voor een grotere weergave!

Kaart:

Adres:

Marine-etablissement Amsterdam

Evenementen Centrum Amsterdam

Kattenburgerstraat 7
1018 JA Amsterdam

Scroll naar boven